Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe lângă mire și mireasă, la nunți vor fi și agenții fiscali: Decizia luată de ANAF

antena3.ro
anaf

Veste groaznică pentru cei care vor să se căsătorească. Din luna august, Fiscul declanşează jihadul.

Mai nou, nunţile se organizează cu binecuvântarea Fiscului! Inspectorii ANAF au eliminat plafonul care îi obliga pe patronii de restaurante şi localuri să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi, cash, pentru organizarea de nunţi şi botezuri. Măsura vine tocmai pentru a elimina situaţiile în care mirii sau proaspeţii părinţi erau nevoiţi să-şi plătească organizatorul petrecerii ba cu cardul, ba cash, ba la negru, anunţă Realitatea TV.

Citeşte şi: Stelian Tănase, dezvăluiri despre Gabriel Oprea și Victor Ponta: 'Îl imită pe șeful lui de guvern'

Din luna august, organizatorii de evenimente îşi pot stabili un nou plafon de încasări zilnice. Aceştia pot primi şi peste 10 MII de lei cash, însă au nevoie de acordul Fiscului. Modificarea vine după ce mai mulţi patroni de restaurante s-au plâns că tăiau zeci de facturi pentru plata unui singur eveniment. "Vine în sprijinul celor cinstiţi, celor corecţi, care nu mai trebuie să facă diverse smecherii, proceduri pe lângă lege ca să încaseze acesti bani, iar cei care lucrau la negru, vor lucra în continuare la negru", spune Adrian Benta, consultant fiscal pentru sursa citată.

Citeşte şi: Laura Bretan atacă PRO TV după ce a câştigat 'Românii au talent': 'Nu am văzut niciun ban'

Potrivit legii, proprietarii de localuri trebuie să aducă dovezi privind încasările anterioare din nunţi şi botezuri, precum şi o cerere în care să se menţioneze noul plafon. ANAF are timp 15 zile să analizeze documentele şi să trimită un răspuns. Dacă este pozitiv, atunci autorizaţia va fi valabilă timp de un an şi poate fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului. Numai că deocamdată normele de aplicare a legii nu sunt stabilite. Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash între persoane fizice şi cele juridice a fost introdus în mai 2015. Tot atunci au fost limitate şi plăţile cu bani gheaţă între persoanele fizice.

Citeşte şi: DOLIU în presa din România: Un cunoscut jurnalist a încetat din viaţă după o lungă suferinţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.