Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe modelul Donald Trump, Turcia acuză Twitter: Peste 7.300 de conturi pro-Erdogan au fost închise

Erdogan

Guvernul turc a calificat vineri drept ''inacceptabil'' şi un ''scandal istoric'' închiderea de către Twitter a 7.340 de conturi din Turcia asociate, potrivit reţelei de socializare, cu ''reţele de răspândire'' a postulatelor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează agenţia EFE.

Conturile eliminate sunt asociate ''aripii tinere'' a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) şi sunt utilizate pentru ''amplificarea narativelor politice favorabile'' formaţiunii conservatoare, a mai motivat Twitter. De asemenea, reţeaua de socializare crede că aceşti ''actori statali'' au atacat conturi ale unor entităţi şi organizaţii adversare guvernului turc şi care au fost ''ţinte repetate ale pirateriei'' informatice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

''Decizia companiei (Twitter) şi încercarea sa de a discredita guvernul Turciei şi o mişcare politică populară sunt inacceptabile'', a reacţionat directorul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun. Justificările acestei companii sunt de natură ''ideologică'' şi ceea ce se întâmplă este ''un scandal istoric'', a continuat el.

''Acest act arbitrar, ascuns sub o perdea de fum a transparenţei şi libertăţii de exprimare, a demonstrat încă o dată că Twitter nu este o companie ce reprezintă o reţea de socializare, ci o maşină de propagandă'', a mai spus oficialul turc.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Mai mult, acesta a acuzat Twitter că sprijină propaganda Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi UE, şi a avertizat asupra ''destinului final'' al organizaţiilor care ''încearcă să ia măsuri similare'', fără a explica mai mult.

Twitter a anunţat vineri închiderea a 32.242 de conturi pe care le consideră a fi asociate unor ''actori statali'' din Turcia, China şi Rusia.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’

Şi Ministerul turc de Interne dispune adesea închiderea unor conturi de pe reţelele de socializare pentru presupuse delicte de terorism sau dezinformare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.