Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pearse O'Donohue: Ar trebui să includem securitatea digitală în domeniile precum energia și transportul și să facem Uniunea Europeană Casa trasformării digitale

webit.org
pearse o'donohue

Pearse O'Donohue, directorul Future Networks, Directorate-General pentru Communications Networks, Content și Technology la Comisia Europeană, a spus, marți, că cybersecurity-ul, dezvoltarea competențelor digitale și a infrastructurii sunt extrem de importante pentru Europa Centrală și de Est (ECE), scrie Mediafax.

„N-ar trebui să fim în această cameră (n.red. - respectiv în sala destinată conferinței de cybersecurity), ci în celelalte, pentru că ar trebui să includem securitatea digitală în domeniile precum energia și transportul. (...) Ar trebui să facem Uniunea Europeană Casa trasformării digitale. (...) Vrem să avem o infrastructură digitală, să construim servicii și platforme care să susțină economia”, a subliniat O'Donohue, în cadrul Forumului de Afaceri de la Summitul Inițiativa celor Trei Mări.

„Digital Highway (n.red. - proiectul de dezvoltare digitală a țărilor din Inițiativa celor Trei Mări) este important, pentru că vine în întâmpinarea intențiilor de dezvoltare digitală ale Uniunii Europene”, a completat O'Donohue.

Citește și: Armata sârbă se DOTEAZĂ cu drone militare din China

Reprezentantul CE a mai susținut că oamenii de business din ECE și autoritățile trebuie să fie conștiente de diversitatea de fonduri europene de care dispun pentru a-și moderniza infrastructura. „Dar trebuie să trecem dincolo de aceasta. Trebuie să ne asigurăm că există o cooperare transfrontalieră”, a punctat O'Donohue.

Oficialul european a menționat că trebuie dezvoltate competețele digitale, dar nu doar rețeaua de fibră optică, ci și infrastructura de calculatoare și de data centre, care au o mare capacitate de a analiza o cantitate uriașă de date.

„Cele 12 țări (n.red. - membre al Inițiativei celor Trei Mări) pot învăța din greșelile făcute de țările dezvoltate”, a precizat O'Donohue. De asemenea, blockchain-ul este o oportunitate pentru țările din regiune,dar și un pericol.

Reprezentantul CE a spus că nu poate fi dezvoltată o rețea 5G și o colaborare digitală între cele 12 țări din Initițiativă, dacă nu există digital data space, care trebuie acceptat de toți locuitorii din UE și care să respecte regulile de privacy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.