Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsa cu MOARTEA a fost ABOLITĂ în statul Colorado - 'Nu ar putea şi nu a fost niciodată administrată echitabil în statul Colorado', a spus guvernatorul

www.cnn.com
PEdeapsa cu moartea abolire

Colorado a devenit al 22-lea stat din componenţa SUA care aboleşte pedeapsa cu moartea, transmit marţi AFP şi APP, citate de Agerpres.

Guvernatorul statului, Jared Polis, a ratificat luni o lege în acest sens, apreciind că pedeapsa cu moartea ''nu ar putea şi nu a fost niciodată administrată echitabil în statul Colorado''.

Cu aceeaşi ocazie, el a comutat pedeapsa a trei persoane condamnate la moarte aflate în aşteptarea execuţiei.

Sancţiunea cea mai severă în acest stat din vestul SUA va fi închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea suspendării acesteia.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Aleşii din Colorado a încercat în mai multe rânduri să suprime pedeapsa capitală de la reintroducerea sa în acest stat în anul 1979.

Singurul condamnat la moarte executat în Colorado de la acea dată a fost Gary Davis, găsit vinovat pentru viol şi omucidere, decedat în 1997.

În 2019 au avut loc 22 de execuţii în SUA, concentrate în şapte state, situate în sudul conservator şi religios al ţării, mai ales în Texas, unde au fost nouă execuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.