Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsă redusă la şase luni pentru cunoscuta jurnalistă şi poetă egipteană Fatima Naout

egipt

O curte de apel egipteană a redus joi pedeapsa cu închisoarea stabilită iniţial pentru cunoscuta jurnalistă şi poetă egipteană Fatima Naout, care a fost declarată vinovată de insultă la adresa religiei, a anunţat un responsabil judiciar, informează AFP. Jurnalista egipteană a fost condamnată în ianuarie la trei ani de închisoare pentru că a criticat pe pagina sa de Facebook sacrificarea ritualică a animalelor cu ocazia Eid al-Adha, marea sărbătoare musulmană a sacrificiului.

Ea a părăsit Egiptul, înainte de a reveni aici în octombrie, pentru un apel la sentinţă. Joi, Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la şase luni de închisoare cu suspendare. Fatima Naout a declarat pentru AFP că intenţionează să facă din nou apel la această decizie. "Vom face apel pentru a obţine o achitare definitivă", a declarat ea, adăugând că "este vorba de un semnal clar că Egiptul susţine libertatea confesională şi de exprimare".

La mijlocul lui noiembrie, preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a graţiat 82 de persoane aflate în spatele gratiilor, în principal studenţi, dar şi un islamolog reformist. Tânărul scriitor Ahmed Naji, condamnat la doi ani de închisoare pentru "atentat la pudoare" după ce a publicat, într-o revistă literară, un capitol din romanul său ce conţinea scene sexuale, rămâne în spatele gratiilor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.