Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepse cu închisoarea între opt şi treisprezece ani pentru mai mulţi apropiaţi ai asasinilor preotului Jacques Hamel

Facebook
Franta justitie

O instanţă franceză a condamnat miercuri la pedepse cu închisoarea între opt şi treisprezece ani mai mulţi apropiaţi ai asasinilor preotului Jacques Hamel, ucis de jihadişti în 26 iulie 2016, transmite AFP.

Asasinii Adel Kermiche şi Abdel-Malik Petitjean, în vârstă de 19 ani la data comiterii crimei, au fost ucişi de poliţie la ieşirea din biserica dintr-o suburbie a oraşului Rouen din nord-vestul Franţei, unde comiseseră crima.

Kermiche şi Petitjean, care se considerau membri ai Statului Islamic, i-au tăiat gâtul părintelui Hamel şi au rănit grav un bărbat în vârstă de peste optzeci de ani care asistase la liturghie alături de soţia sa şi de trei călugăriţe. A fost prima dată când un preot a fost ţinta unui atentat în Europa chiar în biserică, potrivit Agerpres.ro.

În legătură cu asasinatul au fost judecaţi doar Jean-Philippe Jean Louis, Farid Khelil şi Yassine Sebaihia, care conform rechizitoriului făceau parte din "anturajul familial, amical sau telefonic" ai celor doi ucigaşi. Ei au fost acuzaţi de "asociere infracţională teroristă" şi au primit pedepse de 13, 10, respectiv 8 ani de închisoare.

Jean Louis şi Khelil nu vor putea fi eliberaţi mai devreme de executarea a două treimi din pedeapsă. Pentru toţi cei trei condamnaţi, după eliberare se va aplica un control judiciar timp de cinci ani, perioadă în care vor fi obligaţi să muncească sau să urmeze cursuri de pregătire profesională şi să primească asistenţă psihologică.

În boxa acuzaţilor nu a fost prezent cel despre care se presupune că i-a instigat pe asasini, Rachid Kassim, care se pare că a murit într-un bombardament în Irak, în februarie 2017. El a fost condamnat în contumacie la închisoare pe viaţă, cu un termen de siguranţă de 22 de ani, pentru complicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.