Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedepsită de CNCD pentru declarațiile la adresa lui Iohannis, APADOR-CH cere demisia lui Firea

firea gabriela

Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicită public demisia din functie a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea. Parlamentarul a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, pentru că a comis o faptă de discriminare prevăzută si sanctionată de Ordonanta Guvernului nr. 37/ 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare.

Declaratia senatoarei — 'În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții.' — a fost sanctionată de CNCD cu avertisment.

APADOR-CH consideră că săvârsirea de fapte de discriminare este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci si promovarea unui comportament si a unui limbaj care, printre altele, să nu discrimineze.

Împrejurarea că doamnă senator Gabriela Vranceanu Firea a fost sanctionată cu avertisment, iar nu cu amendă, pentru comiterea faptei de discriminare, nu are nicio relvantă cu privire la existenta unei încălcări a legii care interzice discriminarea, încălcare retinută în sarcina sa de către autoritatea specializată în constatarea si sanctionarea unor astfel de fapte.

Caracterul vădit al faptei de discriminare — săvârsite de doamna senator într-o campanie electorală, din pozitia de purtător de cuvânt al unui partid politic — justifică solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din această functie, chiar în conditiile în care hotărârea Consiliul National pentru Combaterea Discriminării poate fi atacată în justitie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.