Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Sanchez este de acord cu cererea lui Trump cu privire la creșterea cheltuielilor pentru apărare de către statele membre NATO

www.rte.it
pedro sanchez

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a asigurat în cadrul summitului NATO de la Bruxelles că înțelege cererea președintelui american Donald Trump, subliniind că va fi un aliat fidel, dar a cerut o analiză mai profundă asupra a ceea ce presupune o apărare comună, scrie El Mundo, potrivit Mediafax.

La sosirea la prima sa întrevedere cu membri NATO, Sanchez a asigurat că ”înțelege cererile administrației americane, mai întâi cu Obama și acum cu administrația Trump”. ”Înțeleg că se cere un efort comun mai mare al partenerilor în legătură cu bugetul pentru Apărare, dar pentru a fi corecți cu ceilalți aliați trebuie să fim conștienți că Spania este de acord. În termeni reali am crescut cheltuielile încă din 2015 și 2016 și trebuie să includem alte elemente de care se ține cont în cadrul alianței. Capacitățile militare, unde suntem peste medie sau al misiunilor, unde suntem cu mult înainte”, a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.