DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou la Catedrala din Dealul Mitropoliei - Anunțul jandarmeriei

a1.ro
sfantul dumitru

Jandarmii bucureşteni vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces pentru persoanele care vor participa la manifestările religioase de la Catedrala din Dealul Mitropoliei, organizate cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou. Măsurile vor fi luate pentru a se respecta normele de protecţie sanitară şi a fi evitată aglomeraţia.

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, în perioada 25-27 octombrie, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, jandarmii bucureşteni vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase ce vor avea loc la Catedrala din Dealul Mitropoliei.
"Pentru a veni în sprijinul celor prezenţi la această importantă sărbătoare religioasă, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a pelerinajului, astfel încât să fie respectate normele de protecţie sanitară şi să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente", arată sursa citată.
Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’
Pentru buna desfăşurare a evenimentului, jandarmii le recomandă celor prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi regulile stabilite de organizator, să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane şi celelalte măsuri de protecţie sanitară, iar, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în apropiere.
Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, organizată de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor în perioada 25 - 27 octombrie, va avea loc în condiţii de maximă precauţie, ordine şi protecţie, sub semnul respectării riguroase a normelor igienico-sanitare, impuse de starea de alertă în care se află acum municipiul Bucureşti, a anunţat, joi, Patriarhia.

Credincioşii din Bucureşti care vor dori să se închine la Sfintele Moaşte, o vor putea face în următoarele condiţii:

- accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aştepta una în spatele celeilalte, păstrând distanţa de 1,5 m între ele;

- pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staţionare pentru facilitarea păstrării acestei distanţe;
- pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare;
- se va crea un flux unic de circulaţie a credincioşilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie;
- voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, vor oferi credincioşilor materiale de dezinfectare şi igienă.

Programul liturgic:

Duminică, 25 octombrie, la ora 07.00, Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, vor fi scoase din Catedrala Patriarhală şi aşezate în baldachinul de pe Colina Bucuriei alături de moaştele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie. Între orele 9.00-12.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Altarul de vară din incinta Catedralei Patriarhale.

Luni, 26 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 09.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

Marţi, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 09.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu cei 3 episcopi vicari din Bucureşti, câţiva preoţi şi diaconi.

Pentru asigurarea respectării normelor sanitare cu privire la distanţarea fizică de 1,5 m, la slujbele oficiate în perioada 25 - 27 octombrie la Altarul de vară de pe Colina Bucuriei vor putea participa maxim 200 de persoane.

Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârşitul zilei de 27 octombrie, după închinarea ultimului credincios.

Televiziunea şi radioul Trinitas vor transmite toate slujbele religioase de la Catedrala Patriarhală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.