Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PENIBIL Florin Cîţu, după ce a ales O SINGURĂ FEMEIE în Guvern: 'Încă mai sunt inechităţi în ceea ce priveşte accesul acestora în funcţiile de conducere'

Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu afirmă, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, că pandemia COVID-19 a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă, ele fiind, de cele mai multe ori, în prima linie a luptei împotriva acestui virus. "Pandemia a accentuat însă inegalităţile între femei şi bărbaţi, în aproape toate domeniile vieţii", adaugă el.

Discursul lui Cîțu este unul penibil și ipocrit, dacă ne gândim că a avut în cabinetul său o singură femeie ca ministru, Raluca Turcan, la Muncă, iar acum are două, după ce l-a demis Vlad Voiculescu, iar USR-PLUS a pus-o pe Ioana Mihăilă la Sănătate.

Citește și: Ce spunea Cristian Tudor Popescu despre femeie, înainte de a-l numi 'sac cu rahat' și 'dihanie' pe ÎPS Teodosie: 'Femeile, de fapt, nu gândesc'

"Marcăm astăzi Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi, instituită în România încă din anul 2015. Un motiv bun de a reflecta la combaterea segregării ocupaţionale şi la creşterea nivelului de participare a femeilor în funcţiile de decizie. Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus şi pentru asta le mulţumesc!", a arătat Florin Cîţu.

El a subliniat că, acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de empatie, solidaritate şi trebuie să fim recunoscători.

Citește și: Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă: 'Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri'

"Pandemia a accentuat însă inegalităţile între femei şi bărbaţi, în aproape toate domeniile vieţii. A condus la o creştere a violenţei împotriva femeilor, în timp ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au crescut. Deşi instituţiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja paşi importanţi pentru includerea principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, încă mai sunt inechităţi în ceea ce priveşte accesul acestora în funcţiile de conducere. Mai avem de lucru în această privinţă, dar vreau să ştiţi că sprijin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!", a adăugat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.