Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensionarii au iesit in strada. Protest in fata Guvernului

pensionari

Pensionarii au ieșit în stradă si protesteaza in fata Guvernului pentru un nivel de trai mai bun. Acestia sustin ca alesii nu si-au repsectat promisiunile facute in 2012, ca pensia reala pe care o primesc este mai mica decat in 2009 si gradul de mortalitate creste in randul lor pentru ca nu isi permit tratamentele medicale necesare.

Pensionarii cer Guvernului și Parlamentului introducerea, în regim de urgență, a unui program de acțiune prin care să se asigure vârstnicilor din România un nivel de trai decent.

Ei sunt nemulțumiți că pensia reală din anul 2014 este mai mică decât pensia reală din anul 2009, iar numărul biletelor de tratament a scăzut an de an, de la 360.000 - în 2004, la 200.000 - în ultimii ani, se arată întrr-un comunicat al Federației Unirea

"Mentinerea fixa a limitei de impozitare a pensiilor a condus la impozitarea anuala a unui numar tot mai mare de pensionari, dezicand astfel scopul initial (din 2013) de impozitare doar a pensiilor mari. Din cauza saraciei, starea de sanatate a varstnicilor este din ce in ce mai precara, mortalitatea si morbiditatea sunt tot mai mari, numarul total al pensionarilor civili scazand astfel de la 6 milioane cat erau acum 12 ani, la numai 5,18 milioane acum", scrie in comunicatul de presa citat de realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.