Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul a anunțat ținta raidului din Liban: Jihadiștii pregăteau un nou atac terorist

pentagon

Liderul jihadist şi militanţii grupării Stat Islamic (SI) care au fost în noaptea de joi spre vineri ţinta unui raid aerian american în Libia pregăteau atacuri împotriva intereselor occidentale, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.

Respectivul lider jihadist, tunisianul Noureddine Chouchane, este bănuit de două atentate în Tunisia. Raidul american a vizat o tabără de antrenament a SI în oraşul Sabratha, la 70 km vest de capitala Tripoli. 'Combatanţii SI prezenţi acolo pregăteau atacuri împotriva intereselor americane şi ale altor state occidentale în regiune', a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, fără să ofere alte detalii. Potrivit publicaţiei publicaţia New York Times, care citează un responsabil occidental căruia nu i-a dezvăluit identitatea, în urma raidului au fost ucişi cel puţin 30 de membri ai SI, mulţi dintre ei tunisieni. Jihadiştii profită de haosul din Libia pentru a-şi consolida poziţiile în această ţară. Potrivit estimărilor internaţionale, în prezent pe teritoriul libian ar fi circa 5.000 de combatanţi ai SI.

Capitala Tripoli a fost cucerită anul trecut de coaliţia de miliţii islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a instalat propriul executiv şi a păstrat legislativul ce ar fi trebuit să-şi încheie activitatea după alegerile din luna iunie 2014, iar executivul şi legislativul recunoscute pe plan internaţional s-au refugiat în estul extrem al ţării, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.