Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunță PLANUL NEGRU: Vladimir Putin încearcă să rupă NATO

telegraph.co.uk
vladimir putin

Candidatul propus de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, pentru şefia Pentagonului, generalul James Mattis, a estimat joi, în cadrul audierii la Comisia de Apărare din Senat, că preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să rupă NATO, iar Rusia rămâne pentru SUA un competitor strategic, relatează agenţiile DPA şi EFE.

'Cel mai important lucru este să recunoaştem realitatea despre ceea ce avem de gestionat în relaţia cu preşedinte Putin şi să recunoaştem că el încearcă să rupă Alianţa Nord-Atlantică', a indicat James Mattis, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

El a caracterizat Rusia drept un 'competitor strategic' al SUA şi 'un adversar în domeniile cheie'. Prin urmare, SUA trebuie să facă paşii necesari, atât privind descurajarea militară cât şi în ceea ce priveşte diplomaţia şi economia, a apreciat în continuare generalul Mattis, insistând că SUA trebuie să înfrunte Rusia în unele chestiuni pentru a-şi apăra interesele.

Totuşi, potrivit agenţiei EFE, el nu a exprimat deocamdată la această audiere o poziţie cu privire la sancţiunile adoptate împotriva Rusiei.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

Cât despre modul în care SUA se vor raporta la NATO în timpul Administraţiei preşedintelui Trump, viitorul şef al Pentagonului a spus că aceasta este probabil cea mai de succes alianţă militară din istoria, iar SUA vor menţine cu NATO 'cea mai puternică relaţie posibilă'.

La audierea premergătoare numirii sale, generalul Mattis a enunţat principalele provocări ale SUA pe plan militar, acestea fiind gruparea Statul Islamic, războiul din Afganistan, agresiunea Rusiei şi acţiunile Chinei în Marea Chinei de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.