Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunță o mare lovitură: au confiscat un munte de arme din Iran

Agerpres - Reuters
Pentagon

Pentagonul a anunţat, miercuri, o confiscare majoră de arme iraniene destinate Yemenului, făcută luna trecută de "aliaţii occidentali" neidentificaţi despre care The Wall Street Journal a spus că sunt soldaţi din forţele speciale franceze.

Peste 3.000 de puşti de asalt, 578.000 de gloanţe şi 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cadrul acestei operaţiuni desfăşurate pe 15 ianuarie în Golful Oman, a precizat Comandamentul Central al armatei americane într-un comunicat, informează News.ro.

Comandamentul Central, care supraveghează operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a declarat că Statele Unite au oferit sprijin pentru operaţiune, fără a identifica ţara aliată care a făcut confiscarea.

Dar The Wall Street Journal, citând surse informate, a precizat Franţa.

Operaţiunea a fost efectuată "de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradiţional pentru traficul de arme din Iran către Yemen", se arată în comunicat.

Pe 6 ianuarie, U.S. Navy a interceptat o barcă de pescuit care transporta 2.116 puşti de asalt AK-47, despre care Washingtonul spune că erau destinate rebelilor houthi.

Liderii conducători ai Yemenului, susţinuţi de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, acuză Republica Islamică că ar înarma rebelii houthi, ceea ce Teheranul neagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.