Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul caută măsurile de ripostă după atacul asupra unui distrugător american în Marea Roşie

rusia, nava, flota

Statele Unite nu vor lăsa nepedepsit atacul cu rachete asupra unor nave militare americane în Marea Roşie, survenit duminică seară în apropierea coastelor Yemenului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

Autorităţile americane nu au atribuit în mod explicit acest atac, dar au precizat că rachetele au fost lansate dinspre teritoriile controlate de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran. Cele două rachete nu şi-au atins ţinta, ambele explodând la contactul cu suprafaţa apei.

Citește și: Sirianul arestat în Germania avea legături cu organizaţia Stat Islamic

'Vom clarifica această chestiune' şi 'vom lua măsurile care se impun', a declarat căpitanul Jeff Davis, care a menţionat de asemenea că în prezent Pentagonul studiază măsurile 'de ripostă'. 'Ne vom asigura că oricine restrânge libertatea de navigaţie sau pune în pericol navele Marinei americane o face pe riscul său', a adăugat el.

Potrivit Pentagonului, prima rachetă a fost lansată în direcţia distrugătorului USS Mason, care chiar a luat măsuri în vederea unei riposte, iar a doua a fost lansată o oră mai târziu într-o zonă unde se afla nava de asalt USS Ponce.

Acest atac survine la câteva zile după ce în aceeaşi zonă intens navigabilă a Mării Roşii o navă a Emiratelor Arabe Unite a fost lovită de rachete, anunță Agerpres.

În conflictul armat din Yemen, Washingtonul susţine coaliţia condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva rebelilor houthi şi a forţelor loiale fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.