Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul, ÎN ALERTĂ: Mai multe bombardiere rusești, DETECTATE în apropiere de Alaska

avioane

Avioane de vânătoare americane şi canadiene au interceptat săptămâna trecută bombardiere ruse care zburau în apropiere de Alaska, au anunţat luni responsabili nord-americani citaţi de AFP.

Bombardiere ruse Tupolev Tu-95 au fost reperate în spaţiul aerian internaţional în trei rânduri, pe 17, 18 şi 20 aprilie, conform Pentagonului şi comandamentului militar însărcinat cu securitatea aeriană a Statelor Unite şi Canadei (NORAD): de două ori aproape de insulele Aleutine şi o dată aproape de suprafeţele continentale al Alaskăi şi Canadei.

Citește și: Incendiar! Cum a cucerit-o Macron pe PROFESOARA de franceză din liceu

În două rânduri, NORAD a trimis avioane de vânătoare pentru a executa operaţiuni de interceptare "sigure şi profesioniste".

Interceptările în plin zbor între avioane de vânătoare şi bombardiere survin frecvent în spaţiul aerian internaţional, inclusiv aparate ruseşti escortând uneori avioane de recunoaştere americane în jurul mării Baltice şi în apropiere de Rusia.

Dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a precizat că acest tip de operaţiuni nu a fost observat de mai multe luni în jurul Alaskăi, poate pentru că enormele bombardiere Tu-95 "Bear" (nume de cod al NATO) au fost blocate la sol pentru probleme de întreţinere.

"Este prima dată după circa doi ani şi jumătate când vedem că Rusia execută o misiune cu bombardiere de lungă distanţă de acest tip în apropierea şi în jurul Alaskăi", a declarat căpitanul Jeff Davis, conform Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a NORAD, Lori O'Donley, a adăugat că mai multe avioane ruse de patrulare maritimă IL-38 au fost de asemenea reperate şi identificate în aceeaşi zonă a spaţiului aerian internaţional, pe 19 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.