Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul nu crede în propunerea de pace făcută de Vladimir Putin

Agerpres - Reuters
Pentagon

Pentagonul a transmis joi că lumea este profund sceptică cu privire la apelul președintelui rus Vladimir Putin privind o încetare a focului de 36 de ore în Ucraina, informează Reuters, potrivit Rador.

"Cred că există un scepticism masiv atât aici, în SUA, cât și în întreaga lume, în acest moment, având în vedere istoricul lung al Rusiei în propagandă, dezinformare și atacurile sale necruțătoare împotriva orașelor și civililor din Ucraina", le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder. "Ne vom concentra în continuare pe sprijinirea Ucrainei", a adăugat generalul Ryder.

Președintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să introducă o încetare a focului pentru o perioadă de timp în perioada Crăciunului pe stil vechi.

Administraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, joi seară, că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, de încetare a focului pe întreaga linie a frontului în 6-7 ianuarie cu ocaz Crăciunului ortodox pe stil vechi.

Secretarul general al ONU, António Guterres, salută introducerea de către Rusia a unei încetări a focului în sărbătorile de Crăciun de-a lungul întregii linii de contact militar între părțile din Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al secretarului general Stephane Dujarric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.