Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul renunţă la avioane stealth F-35 şi drone pentru a finanța zidul lui Trump

F 35

Pentagonul va renunţa la achiziţia mai multor avioane stealth F-35 şi drone pentru a debloca 3,8 miliarde de dolari suplimentari în vederea construirii zidului dorit de preşedintele Donald Trump la graniţa cu Mexic, relevă documente remise joi Congresului american, citate de AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

O sumă de 2,2 miliarde din aceste fonduri ar urma să fie realocate din bugetul pe 2020 al ministerului american al apărării, fiind destinate iniţial cumpărării de echipamente pentru US Air Force şi US Navy.

Restul banilor vor fi redistribuiţi din fonduri prevăzute iniţial pentru operaţiunile externe ale armatei americane, în Afganistan, Siria şi Irak, conform documentelor citate.

Administraţia Trump s-a angajat să construiască până în noiembrie a.c., când au loc alegerile prezidenţiale, cel puţin 400 de mile (640 km) din controversatul "zid" antiimigraţie, despre care Donald Trump a afirmat în campania din 2016 că va fi plătit de Mexic, care însă deocamdată a refuzat acest lucru.

Ultimele statistici, de la finele lui decembrie, ale Administraţiei americane pentru vămi şi protecţia graniţelor arată că s-au construit deocamdată aproape 100 de mile (160 km) din noul zid, fiind vorba în totalitate de bariere ce au înlocuit structurile existente

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.