Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul spune că legătura transatlantică devine mai puternică

pentagon

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a afirmat marţi că legătura transatlantică evoluează, dar "devine mai puternică", în pofida îngrijorării provocate în Europa de criticile formulate de Donald Trump la adresa NATO, relatează AFP.

Aceste îngrijorări au crescut după anunţul recent că şeful diplomaţiei de la Washington, Rex Tillerson, va absenta de la o reuniune a NATO, programată la începutul lui aprilie la Bruxelles, care urma să fie prima sa ocazie de se întâlni cu omologii săi europeni din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, scrie agerpres.ro.

"Relaţiile nu rămân aceleaşi, ele evoluează continuu, dar în acest caz legătura devine mai puternică", a declarat ministrul american care l-a primit marţi la Pentagon pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Legătura transatlantică "se bazează pe un 'acquis' de angajamente comune şi de apărare comună, iar noi nu uităm niciodată acest lucru" la Pentagon, a afirmat Jim Mattis în faţa presei în timp ce îl primea secretarul general al Alianţei.

Jens Stoltenberg a evitat să răspundă la întrebările unui jurnalist solicitându-i să comenteze semnalul pe care îl trimite administraţia americană prin absenţa lui Rex Tillerson de la reuniunea ministerială.

"Desigur, o Alianţă puternică este bună pentru Europa", dar o Alianţă "puternică este, de asemenea, bună pentru America de Nord, pentru că stabilitatea din Europa este bună pentru noi toţi", s-a mărginit el să declare.

Secretarul general al NATO va participa miercuri la reuniunea ministerială a coaliţiei internaţionale împotriva grupării Stat Islamic, organizată de Departamentul de Stat la Washington.

"Sunt sigur că NATO ca fi ca întotdeauna unul dintre lideri" în lupta împotriva grupării Stat Islamic, a afirmat la rândul său şeful Pentagonului care va fi prezent şi el la această reuniune.

Departamentul de Stat îl va trimite în locul său pe sub-secretarul de stat însărcinat cu afaceri politice, Tom Shannon, un diplomat de carieră, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale NATO, care va avea loc la 5 şi 6 aprilie la Bruxelles.

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat în repetate rânduri NATO pe care o consideră o alianţă "depăşită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.