Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică, locuitorii Budapestei pedalează pe o bicicletă pentru a alimenta luminile de pe bradul de Crăciun

reuters.com
brad de craciun budapesta

Locuitorii Budapestei pedalează pe o bicicletă amplasată de autorități pentru a alimenta luminile de pe bradul de Crăciun. Este o măsură luată de Primărie pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică.

O bicicletă fixă, amplasată lângă brad, alimentează instalația de lumini a pomului de Crăciun în Budapesta. Astfel, primăria aplică tehnologia sustenabilă și economisește bani în condițiile crizei energetice.

Instalația din brad se aprinde complet doar dacă utilizatorii bicicletei pedalează foarte tare, ceea ce încurajează familiile cu copii să se implice, potrivit Mediafax.

„În fiecare an, această piață este decorată frumos. Am fi fost triști dacă nu le-am fi avut anul acesta, dar cred că acesta este un compromis excelent", a declarat o locuitoare.

De asemenea, bicicleta încarcă o baterie care, împreună cu panourile solare, alimentează restul luminilor din jurul pieței din Budapesta.

„Pe de o parte, continuăm să ne mișcăm în această vreme rece. Pe de altă parte, putem experimenta cât de mult trebuie să pedalăm pentru a aprinde o decorațiune de pom de Crăciun de șase metri înălțime", a declarat Gergely Orsi, reprezentantul autorităților din Budapesta.

Primăria din Budapesta a decis să nu folosească majoritatea decorațiunilor luminoase de Crăciun din cauza crizei energetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.