Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru ce solicită bani un primar USR din județul lui Marcel Ciolacu

renasterea.ro
primar

Primarul unei comune din judeţul Buzău solicită sprijin financiar, în valoare de 1,5 milioane lei, pentru reparaţii la zidul unui cimitir care riscă să se prăbuşească peste unul dintre drumurile comunale.

Potrivit conducerii administraţiei locale, zidul de susţinere a unei suprafeţe de teren pe care este construit cimitirul s-a fisurat, iar lucrările de intervenţie pentru refacerea sa însumează 1,5 milioane lei, scrie agerpres.ro.

"Avem nevoie de 1,5 milioane lei pentru reparaţii temeinice la zidul Bisericii vechi din satul Lopătari pentru a ne asigura că cimitirul satului nu vine peste drumul public. O sumă care nu e pusă din burtă, ci bazată pe o expertiză tehnică şi studiu DALI asumate de Primăria Lopătari. O sumă pe care Primăria nu şi-o permite, dar care pentru statul român e la îndemână dacă îi pasă într-adevăr de oamenii de la Lopătari", a transmis primarul comunei, Claudiu Constantin, ales pe listele USR, dar care a anunțat că va trece la PNL.

Primăria comunei Lopătari a transmis în data de 6 septembrie o solicitare Guvernului pentru alocarea unei sume de bani din Fondul de Intervenţie pentru lucrări de primă urgenţă cu scopul efectuării reparaţiilor necesare şi punerii în siguranţă a versantului fisurat în urma fenomenelor meteorologice înregistrate pe raza localităţii în perioada 13 - 14 iulie 2023. La data de 11 octombrie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a transmis că pentru alocarea unei sume de bani este nevoie de întocmirea unei documentaţii avizate de Prefectura şi Consiliul Judeţean Buzău.

"Am solicitat încă o dată sprijinul Prefecturii şi preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău pentru soluţionarea acestei probleme şi mă bucur că prefectul Daniel Ţiclea a venit la faţa locului pentru a vedea cu propriii ochi gravitatea situaţiei şi urgenţa cu care trebuie găsite fondurile necesare pentru execuţia lucrărilor. La Lopătari suntem cu toţii conştienţi că vizitele şi constatările nu sunt de ajuns, e nevoie de acţiuni concrete şi rapide din partea prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pentru eliminarea pericolului public care stă pe acest zid fragil al cimitirului. Nu ne mai permitem lucrări de mântuială, ştim ce avem de făcut aici, iar cheia e la mai marii judeţului", a subliniat primarul localităţii.

Primarul Claudiu Constantin atrage atenţia că primăria nu dispune de fondurile necesare pentru executarea lucrărilor de reparaţii, ţinând cont că administraţia locală are de eşalonat o datorie la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de 1,4 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.