Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru copiii bolnavi de cancer: Şase femei au parcurs 8.000 de kilometri pe paddle-board în Oceanul Pacific

Şase femei au sosit sâmbătă pe insula Moorea din Polinezia Franceză după ce au plecat în urmă cu 80 de zile din Peru şi au parcurs, în regim de ştafetă, 8.000 de kilometri pe un paddle-board în cadrul unei misiuni de solidaritate în lupta împotriva cancerului, potrivit AFP.

Prin această aventură sportivă care a străbătut Oceanul Pacific, expediţia ''Cap optimist'' îşi propune să-i ajute pe copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora, scrie agerpres.ro.

Cele şase femei, cinci din Franţa şi una din Spania, au plecat pe 4 ianuarie din Lima şi au fost întâmpinate, la finalul unei călătorii de 8.000 de kilometri, de sute de polinezieni, printre care s-au aflat şi bolnavi de cancer.

Femeile au parcurs ultimii metri pe o pirogă tradiţională cu şase locuri, după care au mers să-şi salute familiile.

''Este multă bucurie şi o mare uşurare, încununarea unui proiect de trei ani cu tot cu pregătiri: îmi revăd fiica după o primire excepţională'', a mărturisit Alexandra Lux, una dintre participante.

''A fost destul de dificil să stăm fiecare dintre noi pe placă patru ore pe zi, dar a fost totodată şi o provocare mentală şi umană, aceea de a convieţui pe o mică ambarcaţiune'', a recunoscut o altă participantă, Emmanuelle Bescheron.

Toate participantele sunt sportive de performanţă, iar una dintre ele, campioana mondială la primajutor, Stéphanie Barneix, este supravieţuitoarea a patru cancere.

Sportivele au parcurs traseul în regim de ştafetă non-stop, zi şi noapte, din poziţia culcat sau ghemuit pe un paddle-board de mari dimensiuni.

Această provocare a fost organizată de asociaţia Hope Team East în scopul colectării de fonduri destinate echipării centrelor de îngrijire cu echipamente sportive şi a-i însoţi pe copiii bolnavi de cancer.

Fiecare kilometru parcurs le-a adus câte 100 de euro, iar la final, cele şase femeie au strâns 800.000 de euro, sumă din care 40% a fost destinată finanţării călătoriei, iar 60% acţiunilor caritabile.

Sportivele vor merge începând de luni în şcoli, apoi în spitalul din Tahiti şi la noul Institut de cancer din Polinezia Franceză, pentru a promova rolul sportului pentru sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.