DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Pentru România, Criza Refugiaților de abia acum începe

refugiati imigranti

Evenimentul Zilei:

Luni, 5 octombrie 2015, Victor Ponta a profitat de inițiativa sa intitulată Ora premierului, pentru a prezenta Camerei Deputaților poziția Guvernului față de Criza refugiaților... Deși Discursul din Parlament a părut unora paralel cu realitatatea, el a fost, la o judecată mai profundă, de o dureroasă actualitate... Pentru prima dată de la izbunirea Crizei Refugiaților avem o poziție clară exhaustivă a Guvernului în această chestiune...Cum însă pînă la urmă Guvernul e cel care răspunde de Criza Refugiaților, putem spune că avem, în fine, o poziție limpede a României față de Criza refugiaților. Așa cum arătam mai sus, pentru România Criza refugiaților abia acum începe. Pentru că în cazul României Criza refugiaților nu înseamnă confruntarea cu valul de treceri ilegale ale frontierei, ci confruntarea cu primirea și integrarea social-economică a numărului de refugiați stabiliți de UE... Ce n-a spus pe față Victor Ponta? Că poziția adoptată de România într-o primă fază a fost impusă de Klaus Iohannis... De ce a acceptat-o atît de ușor Victor Ponta? De ce nu i s-a opus fățiș lui Klaus Iohannis?E o întrebare legitimă, dacă ne gîndim că Victor Ponta a susținut, atacîndu-l pe Traian Băsescu și pe Klaus Iohannis cu virulență, poziția Stîngii Europene, de acceptare a refugiaților.Răspunsul se găsește într-o manevră vicleană a lui Victor Ponta.Era sigur că pînă la urmă România va ceda.L-a lăsat însă pe Klaus Iohannis să-și rupă gîtul!... E limpede că din punctul de vedere al Guvernului, poziția României e alta decît cea de dinainte de Reuniunea JAI. România nu va mai ridica nici o obiecție la deciziile UE în chestiunea Refugiaților.Îi va primi pe cei deja repartizați.Îi va primi și pe alții, dacă ne vor fi repartizați.România trebuie să treacă la luarea tuturor măsurilor pentru integrarea refugiatilor în societatea românească... Criza refugiaților de abia acum începe pentru Romania. E vorba mai întîi de poziția opiniei publice de la noi față de procesul de integrare a Refugiaților.   Sub biciul lui Traian Băsescu, nu-i exclus să ne pomenim cu acțiuni ostile ale românilor față de  problemele pe care le vor ridica refugiații în cadrul procesului de integrare în România...Procesul de primire și integrare a Refugiaților nu se va lovi  atît de lipsa de experiență a României în acest domeniu, cît mai ales de bogata experiență a României în materie de lucru de mîntuială.E și acesta un  motiv, dacă nu chiar cel mai important, de a susține că pentru România Criza Refugiaților de abia acum începe!

Ziarul Financiar:

La o zi după ce boardul Volkswagen, pro­ducător auto şi cea mai mare companie a Germaniei, a încercat să-şi spele păcatele forţându-l pe CEO-ul Martin Winterkorn să demisioneze în mijlocul uriaşului scandal al emisiilor toxice, fostul preşedinte al acesteia, Ferdinand Piech, intra triumfător pe porţile fabricii din Wolfsburg în Bentley-ul său roşu strălucitor condus de soţia sa, Ursula. Revenirea lui Piech, în vârstă de 78 de ani şi unul dintre cei mai mari acţionari ai VW, reprezintă o turnură dramatică după demisia neaşteptată a acestuia din poziţia de preşedinte al consiliului de supraveghere în aprilie în urma unui „război al stelelor“ pentru putere pierdut cu Winterkorn.Unii insideri văd în revenirea fostului preşedinte un semn clar că „patriarhul“ companiei s-a întors din exilul austriac şi că îşi exercită din nou din spatele scenei influenţa asupra mersului companiei, scrie The Wall Street Journal.În ultimele săptămâni, în interiorul VW a avut loc un transfer de putere care conferă influenţă sporită familiei lui Piech. Acest lucru ar putea duce la apariţia unor tensiuni cu Saxonia Inferioară, care deţine 20% din acţiunile cu drept de vot ale VW şi unde compania este cel mai mare angajator din sectorul privat, cât şi cu sindicatele IG Metall, care se tem că în urma slăbirii poziţiei statului în boardul VW companiei germane îi va fi mai uşor să reducă numărul locurilor de muncă.

Digi24:

La mijlocul lui 2013, un dolar american echivala cu aproximativ 30 de ruble ruseşti. Dar asta se întâmpla înainte ca Vladimir Putin să anexeze Crimeea şi să pornească un război în estul Ucrainei. Sancţiunile impuse de Occident, căderea preţului petrolului şi prăbuşirea monedei naţionale ruseşti au schimbat complet imaginea economiei ruseşti. Astăzi, rata de schimb este de circa 65 de ruble pentru un dolar. De unde are, atunci, Vladimir Putin bani pentru o intervenţie militară atât de amplă şi scumpă precum cea din Siria? În plină recesiune, Vladimir Putin alocă sume fără precedent pentru apărare. Bloomberg scrie că, în 2014, Moscova a cheltuit 84 de miliarde de dolari pentru armată. E al treilea cel mai mare buget, după SUA şi China. Datele vin de la Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace. Cheltuielile s-au intensificat în 2015, sfidând parcă problemele economice interne. Ritmul înarmării ruseşti e atât de intens, încât Vladimir Putin a cheltuit, în primele trei luni ale lui 2015, jumătate din bugetul alocat pentru tot anul, spune economistul rus Serghei Guriev. „Rusia ia bani din viitor. Cu alte cuvinte, cheltuie banii pe care îi are în acest moment, în loc să investească pentru a-şi îmbunătăţi economia”, a spus Igor Sutyagin, expert.„Ei cred, la Kremlin, din câte se pare, că este posibil să rezolve problemele (în Siria, n.r.) şi că, după aceea, economia îşi va reveni ca prin minune, iar preţul petrolului va creşte”, adaugă el. De unde are acum bani pentru intervenţia din Siria? Seiful secret al lui Putin este aşa-numitul buget negru al Federaţiei Ruse. Un buget aflat la discreţia liderului rus. În 2015, acest buget negru a ajuns la 60 de miliarde de dolari. Cu bani de aici reuşeşte să finanţeze şi intervenţia militară în Siria, spun jurnaliştii de la Al-Jazeera. Este vorba despre sute de militari, avioane de luptă, elicoptere, tancuri, artilerie grea şi lista continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.