Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PEPSI face ANUNȚUL: tehnologia de producție va fi SCHIMBATĂ RADICAL până în 2030

pepsi

PepsiCo Inc. (NASDAQ:PEP) vizează trecerea la energia electrică produsă din surse regenerabile în proporție de 100% pentru toate operațiunile deținute și controlate de companie la nivel global, până în 2030.

Pentru operațiunile terților termenul este 2040. La nivel global, 2,5 milioane de tone metrice de emisii de gaze cu efect de seră (GES) ar putea dispărea până în 2040 odată cu această tranziție, echivalentul dispariției de pe drumurile publice a jumătate de million de mașini într-un an, conform Mediafax.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la BEC - Primăria Capitalei: Nicușor Dan - 42,78%, Gabriela Firea - 37,99%

La începutul acestui an, PepsiCo a semnat Business Ambition pentru angajamentul 1,5°C, alăturându-se altor companii de top și acceptând provocarea de a stabili obiective științifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu limitarea încălzirii globale la 1,5°C, dezvoltând în același timp o strategie pe termen lung pentru realizarea de emisii nete zero până în 2050. Compania a făcut progrese semnificative în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul său lanț valoric – de la colaborarea cu fermierii pentru implementarea practicilor eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon, prin Programul global de agricultură durabilă, până la operarea uneia dintre cele mai mari flote electrice din America de Nord.

În prezent, PepsiCo achiziționează energie electrică regenerabilă în 18 țări, dintre care nouă folosesc deja în proporție de 100% energie electrică din surse regenerabile. Odată cu trecerea din acest an la utilizarea acestui tip de energie în SUA, PepsiCo devine capabil să-și furnizeze până la sfârșitul anului 2020, 56% din necesarul de electricitate prin surse regenerabile la nivel global.

Odată cu acest anunț, PepsiCo se alătură RE100, o inițiativă condusă de Climate Group în parteneriat cu CDP (Carbon Disclosure Project), care reunește cele mai influente companii ale lumii care și-au asumat tranziția la energie electrică în proporție de 100% din surse regenerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.