Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PepsiCo va dubla capacitatea de producţie a fabricii din Popeşti-Leordeni

facebook.com
PepsiCo

PepsiCo va dubla capacitatea de producţie a fabricii din Popeşti-Leordeni

PepsiCo a dublat capacitatea de producţie a fabricii din Popeşti-Leordeni, cu o investiţie de 100 de milioane de dolari, anunţată anul trecut şi planificată să fie finalizată în 2024, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, investiţia constă în adăugarea a trei linii de producţie operaţionale şi construirea unui nou depozit automat. De asemenea, au fost implementate îmbunătăţiri semnificative în automatizare şi a fost elaborat un nou plan de dezvoltare pentru fabrica de snacks.

Fabrica din Popeşti-Leordeni are în prezent o capacitate de producţie anuală de 39.000 de tone şi deserveşte 17 ţări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia şi Slovacia.

"Prin investiţiile noastre, transformăm PepsiCo România într-un centru de producţie şi distribuţie important pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. Această evoluţie reflectă angajamentul nostru pentru sustenabilitate, tehnologie şi dezvoltarea economiei locale. Prin localizarea aproape completă a portofoliului nostru şi crearea de locuri de muncă cu o complexitate mai mare, ne propunem să aducem beneficii României şi regiunii. De asemenea, ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon şi eficienţa operaţională, contribuind la un viitor mai bun pentru toţi", a susţinut Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans.

Odată cu instalarea noilor linii de producţie, PepsiCo România a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piaţa românească (Lay's, Star, Doritos), în proporţie de peste 95%.

În ceea ce priveşte depozitul automatizat, acesta va fi inaugurat în prima jumătate a anului viitor. Depozitul va fi echipat cu un autopaletizator, care va asigura automatizarea completă a legăturii dintre liniile de producţie şi depozit, optimizând astfel eficienţa.

PepsiCo îşi desfăşoară activitatea şi investeşte în România de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România, susţinând dezvoltarea continuă a afacerii sale în ţară, consolidându-şi rolul de hub regional de producţie şi distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.