Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER îi cere lui Costel Alexe, ministrul Mediului, schimbarea legislației pentru a salva pădurile României

per.ro
Danut Pop

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist din România, îi cere lui Costel Alexe, ministrul Mediului, schimbarea legislației pentru a salva pădurile României.

"Costel Alexe, este Ministrul Mediului care, de trei luni vorbeste despre ce ar trebui facut cu padurile României și are un prim merit de a recunoaște cifrele reale, dezastruase ale tăierilor de păduri, ceea ce reprezintă, desigur, un pas înainte, în ochii ecologiștilor din România. Dar nu este suficient!

Citește și: Guvernul provoacă CUTREMUR în rândul bugetarilor: 9 măsuri care vor afecta angajații la stat

Ieri, ministrul Alexe anunță faptul că 1100 de hectare de pădure au fost trecute în Catalogul Pădurilor Virgine. Înainte să apaludam reusita domniei sale, dorim să îi amintim că în acest moment legea permite tăierile de păduri din ariile protejate și parcurile naționale. Trebuie înteles la nivel ministerial si guvernamental că se impune schimbarea legislației. Partidul Ecologist Român a pus la dispoziție două proiecte guvernului PNL privind interzicerea pe 10 ani a exportului de buștean cu sau fără coajă sau lemn rotund, cherestea și lemn de foc, precum si interzicerea taierilor haotice de padure pe o perioada de 10-15 ani. În acest moment, proiectele ecologiștilor se află în sertarele Parlamentului și nu le votează nimeni!

Așadar, îi cerem ministrului Costel Alexe să facă lobby în cadrul guvernului PNL pentru asumarea răspunderii sau OUG, având ca scop salvarea pădurilor Romaniei", a spus Dănuț Pop.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.