Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER intervine în scandalul deplasărilor costisitoare ale șefului Statului

TAROM
TAROM ATR

PER intervine în scandalul deplasărilor costisitoare ale șefului Statului

Pe fondul dezbaterilor media privind costurile uriașe suportate de statul român, aferente deplasarilor președintelui Klaus Iohannis în Japonia și apoi America de Sud, într-o tacere suspectă, TAROM a scos la vânzare cele 4 avioane Airbus A318, avioane care au fost fabricate și amenajate atât în varianta de pasageri, cât și într-o variantă executivă, sub denumirea ACJ318.

Considerăm că acest avion operat în prezent de TAROM, pentru care există echipaje bine pregătite, piese și motoare de schimb ar trebui să constituie soluție în eforturile de identificare a unor aeronave care să satisfacă pretențiile de confort și securitate atât ale Președintelui, dar și a altor demnitari ai statului român, susține Dănuț Pop, președintele PER.

Să se oprească licitație și să fie preluate avioanele Tarom

În acest sens, solicităm sistarea cu efect imediat a licitației și preluarea celor mai bune 2 aeronave care sa intre imediat în procesul de reamenajare a interiorului și echipare cu rezervoare suplimentare pentru a creste distanta de zbor de la 5,700 la 7,800km; Costurile aferente vor fi acoperite din vânzarea celorlalte 2 avioane A318, urmând ca diferența să fie acoperită de Guvern. În acest mod, cele 2 avioane modificate vor putea rămâne sub sigla TAROM, într-o amenajare diferită, unul de bază (8-14 pasageri) și unul de rezervă (40-60 pasageri) ce vor putea fi închiriate și altor șefi de state sau guverne, corporații, etc.

Având în vedere că prețul de piață a unui avion similar este de minim 75 Milioane $, costul modificarii pentru cele două aeronave aflate deja în proprietatea statului român nu va depăși un total de 20 Milioane $ pentru fiecare avion.

Soluția PER va asigura: continuarea operării de către TAROM a aeronavelor A318, oferirea catre Președinție, Parlament și Guvern a unei soluții sigure și confortabile pentru deplasarea demnitarilor români, toate cu un efort valutar considerabil redus, susține Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.