Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: Klemm vrea recuperarea prejudiciilor. De unde vor începe justițiarii României?

PER

PER se declară deranjat de vizitele facute de ambasadorul american cu ocazia inaugurării mandatelor noilor miniștri

„Devin chiar deranjante aceste ritualuri de “binecuvantare” ale oricarui mascarici pus la ministerul Justitiei, realizate de catre Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, fix la inceputul mandatelor, prilej cu care sunt trasate niste obiective ori sarcini, cum vreti sa le zicem.

Se poate observa ca de data aceasta mesajele sunt ceva mai de suprafata, de genul “combaterea criminalităţii de toate tipurile”, “prevenirea infracţionalitatii” ori “regimul drepturilor proprietăţii intelectuale.”, comparativ cu mesajele grav accentuate din trecut, legate de coruptie si chiar sintagma foarte repetata “stat de drept”. Mai mult, daca la “refacerea legilor justiţiei şi a codurilor penale” s-a mai facut referire, intalnirea de astazi dintre Predoiu si Klemm aduce si un element de noutate si chiar amuzament si anume “recuperarea produselor infracţiunii şi a prejudiciilor create de acestea, inclusiv prin transferul de expertiză şi bune practici în domeniu, astfel încât ANABI să devină o agenţie de temut pentru toţi cei care deturnează banii publici şi îi scot din ţară prin diverse tehnici fiscale şi juridice, inclusiv în jurisdicţiile off shore”.

Pai dupa ce citesti acest fragment din comunicat, te gandesti de unde s-ar putea incepe caci marile tunuri in Romania s-au cocolosit sau se tin la sertare. Apoi, ar putea continua cu verificarea unor ambasadori in Romania (vezi Gitenstein sau cei din dosarul Microsoft), dupa care multinationalele si abia apoi firmele romanesti care au facut afaceri cu statul (de la toate partidele) si politicienii implicati. Ar fi cam mult de munca si sper sa nu se sara nicio categorie de mai sus. Ar fi nedrept si abuziv! Recuperarea reala a prejudiciilor suna mult prea bine intr-o tara care se zbate morbid intre independenta si colonie, caci Hans Klem nu este, totusi, un “biet functionar” care nu cunoaste articolul 41, aliniatul 1 din Convenţia de la Viena încheiată în data de 18 aprilie 1961.

Dar, probabil, este prea devreme ca sa tragem o concluzie dupa aceasta intalnire!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.