Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: 'Victore, ai semnat petiţia PER din 2017?'

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român susține că ceea ce face Victor Ponta acum este doar un joc de imagine.

''Măi Ponta, tu ştii care este cel mai mare dăunator al pădurii?  Este indiferenţa! Indiferenţa TA, a celor dinaintea ta, a celor care au urmat şi cei ce sunt acum. Această clasă politică oportunistă, în care predomină trădarea de ţară şi grobianismul, pentru care resursele naturale ale României au reprezentat simpla marfă pentru satisfacerea intereselor unor mercenari pupincurişti, care au uitat de românii ce i-au făcut oameni mari, prin vot. Cum poţi tu să te gândeşti că vreodată ai putea avea simţiri de ecologist? Eşti doar un alt şmecheraş sezonier care vorbeşte despre păduri în campanie! Despre problemele mediului înconjurător se vorbeşte în fiecare zi, se oferă soluţii la situaţiile existente, se critică reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor de specialitate, se fac petiţii şi sesizări. Zi de zi, lună de lună si ani la rând, aşa cum face Partidul Ecologist Român.

Să bocești public „rănile pădurii” fără să fi facut însă nimic, deși decizia ti-a aparținut, este o dovadă clară de ipocrizie şi tupeu!  Ai deținut funcția de prim-ministru al României din 7 mai 2012 până la 4 noiembrie 2015 şi ai fost președinte al PSD din 2010 până în 2015. Nu ai avut atunci simţiri de ecologist?  Este incredibil cum nu ne-ai arătat ce mare iubitor de mediu eşti, în toţi aceşti ani, nespunând ceva critic la adresa bocitoarelor pădurii: Rovana Plumb, Graţiela Gavrilescu, Doina Pană, Cristiana Paşca Palmer şi astăzi, Ioan Deneş.

Citește și: Partidul Social Democrat stabilește luni lista de candidați pentru europarlamentare

Dar poate că aşa eşti tu, măi Victore, prinzi curaj în opoziţie. Când ai pixul în mână, te ia cu emoţii! Îţi aminteşti despre cazurile Pungeşti, Roşia Montană, protestele ecologiştilor împotriva defrişărilor? Parcă atunci aveai alte păreri! Şi ai mai gafat-o tu la un moment dat, când ecologiştii şi agricultorii ţi-au cerut să nu dai legea privind vânzarea terenurilor!

Cu toate acestea, am apreciat că l-ai luat şi pe băiatul acela cu eco-vignete dupa tine, la PRO, Daniel Constantin. Voia el să lase la latitudinea autorităților locale impunerea unei taxe de poluare. Mare vizionar!

Totuşi, este interesant că după trei ani de când PER i-a cerut lui Klaus Iohannis să organizeze  un Referendum privind “Interzicerea tăierilor de pădure pe o perioadă de 15- 20 ani, cu excepţia lemnului de foc şi a lucrărilor de întreţinere a pădurilor” (căci acesta este titlu complet), te-ai trezit şi tu să declari acelaşi lucru. Nici în 2018 nu ai sesizat că PER  a mai dat un comunicat în acest sens. Nici petiţia noastră nu ai semnat-o! Partea proastă este că ceea ce faci tu acum este doar un joc de imagine, prin care declari că tu şi fanii tăi pesedişti din Parlament, care au sarit gardul, vă veţi “ocupa” de treaba aceasta! Adevarul e că sunteţi şi mulţi voi, încat să contaţi la vot… Până una- alta, te provoc să iţi aminteşti ce făceai tu când ecologiştii îţi cereau adoptarea legii privind interzicerea exportului de buştean pe o perioadă de 15 ani, proiect uitat în sertarele Parlamentului şi despre care ai promis, alături de Graţiela Gavrilescu, că va fi adoptat pe o perioadă mai scurtă, în sesiunea extraordinară a Parlamentului din vara lui 2015.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.