Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții de amploare ale poliției cu ajutorul SRI: Sunt vizate 50 de locuințe din 22 de județe

perchezitii

La această oră, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase efectuează 50 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în 22 de judeţe din ţară, într-un dosar penal de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Activităţile se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Citește și: Cel mai cunoscut senator vrea să emigreze în Rusia: Mă mut după Depardieu

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în arme explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, efectuează 50 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Detalii aici: Elena Udrea, apariție UIMITOARE la Poliție / FOTO

În fapt, începând cu luna iunie a.c., reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deţinere persoanelor fizice neautorizate şi destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate şi primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităţilor.

Citește și: ANAF pierde meciul cu Adrian Năstase: Ce a decis instanța

Poliţiştii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliţie pe raza cărora se efectuează percheziţii.

Activităţile beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I. şi al D.I.P.I.

Citește și: Simona Halep a dat lovitura: Premiu important oferit de WTA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.