Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții de amploare în Buzău: Prejudiciu de aproape două milioane

observatorulph.ro
perchezitii

12 percheziții se desfășoară, miercuri dimineață, în județul Buzău, la persoane și firme care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor și imobiliarelor.

”În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează 12 percheziţii, în județul Buzău, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Citește și: O vedetă de muzică ușoară, filmată făcând videochat / VIDEO 18+

La data de 30 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 12 percheziţii, în județul Buzău (dintre care 4 domiciliare și 8 la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor).

Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane, implicate în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Citește și: O profesoară a șocat când s-a dezbrăcat pe net: Ce a decis conducerea școlii / FOTO HOT

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile realizate și ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013- 2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenționau să achiziționeze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăți și nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obținute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A., însușindu-și astfel 231.000 de lei.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că și-ar fi însușit, fără drept, din capitalul societăților comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăților administrate de aceştia.

Persoanele în cauză o să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.”, anunță IGPR.

Citește și: Imaginile care au scandalizat: O polițistă a pus poze cu ea goală pe Facebook

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.