Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la evazioniștii din Olt și Sibiu - Care este prejudiciul adus statului

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii din Olt au făcut patru percheziţii în judeţele Olt şi Sibiu, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală. La acţiune au participat 20 de poliţişti, conform news.ro.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au făcut patru percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor  persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

“În fapt, administratorii unei firme din judeţul Olt sunt bănuiţi că, în perioada  2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A.-ului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, unităţi de calcul şi alte înscrisuri. De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat 20 poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Olt şi Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.