Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la Radioul Public: Nume SONORE vizate de anchetă / UPDATE

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE OFICIAL: Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Andras Istvan Demeter şi Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR), Mihai Voicu, Stejărel Olaru şi Doina Moşneag (foşti membri în CA al SRR), precum şi faţă de alte 6 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie.

* ȘTIRE INIȚIALĂ / SURSE

Scandalul de la Radioul Public ia amploare. Potrivit unor surse judiciare, nume sonore, precum Ducu Bertzi, Mirela Fugaru sau Ruxandra Săraru, membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, ar fi vizate de anchetă, transmite Antena 3. Aceștia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism, spun surse judiciare.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi procurori efectuează, joi, percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu şi conflict de interese, cu un prejudiciu estimat de 400.000 de lei, potrivit unor surse judiciare.

Moment INEDIT: Guvernul Cioloș, 'tăiere de moț'. Ce a luat premierul de pe tavă / VIDEO


Sursa citată arată că percheziţiile au loc la SRR şi la punctul de lucru al unei firme de turism, dosarul vizând acordarea unor contracte de achiziţie. 

De asemenea, vor fi puse în executare 11 mandate de aducere, precizează sursa menţionată.

Ruxandra Săraru a oferit o replică după informațiile publicate, spunând că ea nu e vizată de către acțiunea procurorilor. ”Nu sunt implicată în niciun dosar în actualul Consiliu de Administratie. M-am întâlnit cu procurorii si cu politia judiciara pe hol și mi-au zis ca e o onoare sa mă cunoasca”, a spus Săraru pentru STIRIPESURSE.RO.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.