Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la sediul unei primării, acasă la primar și în alte 3 locații

observatorulph.ro
perchezitii

Lucrători din cadrul Serviciului Judeţean din Bacău al Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au efectuat, marţi, percheziţii la sediul primăriei din comuna Podul Turcului, precum şi la locuinţa edilului şef Gelu Cociorvă şi în alte trei locaţii aparţinând unor firme din localitate.

,,Se fac cercetări privind infracţiunile de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi delapidare, semnalate în urma unei plângeri din care rezultă faptul că funcţionari ai primăriei i-au condiţionat unei persoane punerea în posesie asupra unei suprafeţe de 20 ha de vânzarea acesteia la un preţ mult sub cel al pieţei", a declarat procurorul Cristinel Ciocânta, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Potrivit acestuia, cu ocazia percheziţiilor efectuate 's-au ridicat cantităţi însemnate de înscrisuri ce formează o parte a probatoriului în cauză'.

"Am mai trecut prin aşa ceva în mai 2012. Ca şi atunci, au fost percheziţii la primărie, dar şi la mine acasă, dar nu ştiu încă ce au căutat. Am colaborat cu cei ce au efectuat descinderile, punându-le la dispoziţie cheile de la biroul din primărie, de la casă. Au luat ce au crezut necesar pentru anchetă", a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Podu Turcului.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

Un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie precizează că, din cercetări, rezultă indicii temeinice cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de către funcţionari din cadrul primăriei menţionate, prejudiciul urmând a fi stabilit în cadrul anchetei.

Documentul mai indică faptul că activitatea de cercetare în acest caz ,,continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale, extinderea cercetărilor cu privire la alte fapte şi persoane, ofiţerii anticorupţie ai S.J.A. Bacău urmând să desfăşoare activităţi procedurale pe baza delegărilor emise de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.