Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții MASIVE ale polițiștilor, într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu FABULOS

observatorulph.ro
perchezitii

Poliţiştii bihoreni efectuează, luni, şase percheziţii la locuinţele reprezentanţilor unor societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape un milion de euro prin evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES, în dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

Citește și: Gabriela Firea o laudă pe iubita lui Liviu Dragnea și face un anunț BOMBĂ: 'Are profil de Primă Doamnă'

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, în mod repetat, reprezentanţii a 25 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor ar fi creat un circuit financiar fictiv, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, înregistrând în evidenţele contabile facturi de achiziţii fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă realitatea, emise de către două societăţi bihorene cu un comportament de tip 'fantomă' care nu au desfăşurat în fapt nicio activitate comercială, precum şi de la alte societăţi comerciale, fără ca acestea să reflecte realitatea", se arată în comunicat.

Din cercetări a rezultat că prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 4.172.301 de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit dedus ilegal de către reprezentanţii societăţilor respective.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj exploziv pentru CSM privind motivarea în cazul șefei DNA: 'Le este greu să motiveze contra evidenței'

După finalizarea percheziţiilor domiciliare, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor pentru audieri, în baza unor mandate de aducere, precizează IGPR.

La descinderi participă şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.