Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare efectuate de DIICOT: 14 persoane din 'Clanul Ciufu', duse la audieri

diicot

Joi, 5 septembrie, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului Ploiești și a orașul Mizil, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

În fapt s-a reținut faptul că, pe raza orașului Mizil, judeţul Prahova, a acționat un grup infracțional organizat, cunoscut sub denumirea ”Clanul Ciufu”, profilat pe săvârşirea infracţiunilor de camătă și șantaj.

CITEŞTE ŞI: Beneficiile extraordinare ale uleiului de krill. Cum îţi protejează inima şi vasele de sânge

Activitatea infracțională desfășurată în perioada 2013-2019 de către membrii grupului a constat în acordarea de diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, care locuiau atât pe raza oraşului Mizil, cât şi în afara localităţii, pentru care au perceput în mod ilicit dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În acelaşi interval, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, suspecţii au exercitat acte de constrângere fizică sau psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie sumele datorate la termen.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate sumele de 61.300 lei, 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale, Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, precum și jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.