Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DE AMPLOARE în Franța: Sediul unei celebre companii de avioane, luat 'PE SUS' de polițiști! Audieri masive într-un dosar de corupție

www.trends.levif.be
Sarkozy Kazahstan

La sediul Airbus din Suresnes, lângă Paris, au avut loc joia trecută percheziţii în cadrul anchetei asupra 'Kazahgate', referitoare la suspiciuni de corupţie în cazul unor contracte încheiate în timpul preşedintelui francez Nicolas Sarkozy cu Astana, a anunţat grupul Airbus marţi, informează AFP.

'Confirmăm că o operaţiune a fost desfăşurată la sediul Airbus, în cadrul anchetei judiciare privind Kazahstanul', a informat grupul. 'În condiţiile în care procedura este încă în curs, nu avem alt comentariu de făcut pe marginea acestui subiect. Airbus este pe deplin angajat în cooperarea cu autorităţile', adaugă aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului, OFICIAL, să NU VOTEZE legile justiției

Directorul Airbus, Tom Enders, alţi doi înalţi oficiali ai grupului, precum şi avocata Noelle Lenoir, fost ministru în timpul preşedintelui Jacques Chirac, au fost audiaţi de poliţie în octombrie în calitate de martori în această anchetă, la cererea judecătorilor de instrucţie pe partea financiară din Paris.

În octombrie 2010, Franţa şi Kazahstanul au anunţat încheierea unui acord pentru furnizarea a 45 de elicoptere EC145, fabricate de Eurocopter, filială a EADS devenită de atunci Airbus Helicopters, un centru de sateliţi de la Astrium (ex-EADS, devenit grupul Airbus) şi 295 de locomotive Alstom, contra unei sume totale de două miliarde de euro.

În această anchetă, demarată în martie 2013, judecătorii încearcă să stabilească dacă semnarea de contracte a dus la plata unor comisioane ilegale către intermediari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.