Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DIICOT în Timișoara - Amenințări în scop terorist transmise instituțiilor publice

diicot

Procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat miercuri, 31 ianuarie, percheziții în Timișoara, într-un dosar vizând infracțiuni de amenințare în scop terorist.

„La data de 31.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Timișoara, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare în scop terorist, prevăzută de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului”, transmite DIICOT.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2022-2024, o persoană a transmis sau a determinat mai mulți tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de amenințare, pe adresele de poștă electronică ale unor instituții publice, prin care anunțau amplasarea în locații de pe raza capitalei a unor dispozitive explozive care vor fi detonate.

Acțiunea s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informații și sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, mai precizează DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.