Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în Capitală - Procurorii PÎCCJ și polițiștii au descins la o asociație care organiza cursuri de masterat neautorizate

perchezitii

Procurorii Parchetului General şi poliţiştii fac, vineri, şapte percheziţii în Bucureşti, la domiciliile unor persoane şi sediile unor firme, într-un dosar în care o asociaţie este suspectată că a orgnizat, timp de mai mult ani, programe de studii de masterat, susţinând că are colaborări cu universităţi de prestigiu europene, deşi nu deţine avize sau acreditări de la Ministerul Educaţiei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Asociația pentru Promovarea și Implementarea Strategiilor Naționale, care organizează cursuri de masterat, cu profil medicină (igienă dentară), fără să fie acreditată sau autorizată de Ministerului Educației. 2.000 de euro costa un curs, iar la final se ofereau certificate neatestate sau acreditate. Asistenții la medicină dentară au nevoie de acest master pentru a profesa. Sunt vizate cursuri din perioda 2017-2018, printre care un curs cu 45 de studenți. La final le-a fost dat certificat în limba italiană, cu numele universității „Aldo Moro” din Bari.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, vineri, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea a şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, cercetate pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Percheziţiile sunt realizate cu suportul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române.

"Infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei asociaţii ce funcţionează pe raza municipiului Bucureşti, care au organizat, începând cu anul 2017, programe de studii de masterat, susţinând că beneficiază de presupuse colaborări cu universităţi de prestigiu europene, în condiţiile în care nu deţin avizele/acreditările Ministerului Educaţiei. Pentru aceasta au atras participanţi prin diferite metode de promovare, cărora le-au perceput taxe de studii în mod direct sau prin intermediul unei terţe societăţi comerciale, iar la finalizarea cursurilor au eliberat adeverinţe/certificate de participare ce poartă elemente de identificare ale instituţiilor partenere, fără ca acestea din urmă să aibă cunoştinţă şi fără să fie recunoascute de Ministerul Educaţiei", a arătat Parchetul de pe lângă ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.