Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la clanurile țigănești din Timiș. Fiica unui șef ANAF, contabilă evazionistă

Perchezitii la clanurile tiganesti din Timis

Perchezitii la clanurile tiganesti din Timis

Zeci de polițiști au descins, astăzi, 15 octombrie, în mai multe locații din Timiș, Alba, Vâlcea și Mehedinți, la mai multe clanuri țigănești suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, prin intermediul unor afaceri cu fier vechi. Potrivit anchetatorilor, tunul dat se ridică la peste un milion de euro.

Printre persoanele perchiziționate se află și Camelia Vela, fiica adjunctului șefului Serviciei Inspecției Fiscale din cadrul ANAF Timiș. Camelia Vela este contabila uneia dintre firmele suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, care aparține clanului Novacovici din Timișoara.

Și alți contabili cu care lucrau romii au fost percheziționați. Cu toții aveau rude de gradul I în cadrul ANAF Timiș.

„În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) la 4 societăţi comerciale cu sedii declarate in judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro. (...) Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operaţiuni sau tranzacţii financiare. Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, citați de DeBanat.ro.

Sursa foto. ENational.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.