Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIŢII la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti: Complicii falsului medic italian Matteo Politi au fost duşi la audieri

Matteo Politi

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, luni, percheziții la DSP București, fiind vizate patru persoane, între care 3 funcționari ai instituției și un consilier juridic, acuzați că ar fi acordat pentru doi italieni coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale față de patru persoane, din care trei având calitatea de funcționari în cadrul DSP București”, se arată într-un comunicat transmis de către reprezentanții parchetului.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială

Astfel, în cursul zilei de luni, au fost aplicate mai multe mandate de percheziție la sediul DSP.

„În cursul anului 2018, cei trei funcționari din cadrul DSP București au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetățenie italiană au calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Cu privire la cea de-a patra persoană s-a reținut că în calitate de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetățenie italiană, a înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete și a falsficat mai multe înscrisuri, prin care se atesta, în mod fals, că au fost depuse la dosarele sus menționate toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă”, se arată în sursa citată.

Unul dintre medicii italieni este Matteo Politi, chirurg fals care opera în clinici private.

Procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian Matteo Politi, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.

CITEȘTE ȘI: Migdalele, aliat în lupta cu una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. De ce bine să le consumăm zilnic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.