Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la executorul judecătoresc al lui Dinu Patriciu/ UPDATE

politia mascati

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc și la Biroul Executorilor Judecătoreşti Dorina şi Lucian Gonț. Dorina Gonț este președintele Asociației Executorilor Judecătorești.

Luni dimineaţă, Poliția Română efectuează 15 percheziții domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală. Peste 70 de polițiști participă la acţiune.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea de infracțiuni este estimat la 3 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanților a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre un birou de executor care în trecut s-a ocupat de executarea averii lui Dinu Patriciu.

Prin comiterea de infracțiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.