Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții mamut la Baia Mare după fuga primarului Cherecheș

biznisinfo.ba
mascati

Percheziții mamut în Baia Mare după fuga primarului Cherecheș

Oamenii legii fac mai multe percheziții în Baia Mare, după fuga primarului Cătălin Cherecheș.

„În cadrul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, privind infracțiunile de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, „favorizarea infractorului” și „fals privind identitatea”, astăzi, 30 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Maramureș au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare”, transmite IPJ Maramureș.

„Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al Serviciului Criminalistic Maramureș”, mai punctează Poliția.

Ce ar fi vrut?

Primarul din Baia Mare spera că mafia italiană îl va scăpa de extrădare. Polițiștii germani au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022, semn că își planificase fuga în detaliu.

Mafia italiană din comuna Villa Literno, de lângă Napoli, are legături puternice de afaceri până în Maramureș. Presa locală din Baia Mare a publicat în 2014 un articol în care detalia afacerile baronilor italieni cu funcționarii români. Cătălin Cherecheș era deja primar din 2011. Vezi și: Cherecheș urmărea să ajungă în sânul mafiei italiene. Dezvăluiri explozive despre planurile primarului penal.

Cum a fost prins?

Procurorii germani i-au localizat telefonul fugarului Cătălin Cherecheș. Așa a fost depistat fostul edil, iar pentru că a opus rezistență „poliția a fost nevoită să folosească forța fizică”, au transmis reprezentanții Procuraturii Generale din München. „La 27 noiembrie 2023, Parchetul din München a aflat că persoana urmărită s-ar afla în zona München. Prin urmare, Parchetul din München a inițiat măsuri de monitorizare a telecomunicațiilor, care au permis stabilirea locului persoanei urmărite, în 28 noiembrie 2023, și au făcut posibilă arestarea”, se arată în comunicare. Vezi și: Procuratura din Germania a explicat modul în care a fost prins Cherecheș. Detaliul care a contat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.