Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Perchezitii masive la farmacii

farmacie
 Sunt căutate mai multe persoane suspectate de trafic cu medicamente oncologice. Descinderi au loc și la Spitalul Fundeni la secția de Oncologie. Este vizată o adevărată rețea care se ocupa cu decontarea de rețete false din domeniul oncologic și hematologic. Procurorii au stabilit că până la această oră prejudiciul depășește 3,5 milioane de euro. Medicii eliberau rețetele false, cu medicamente oncologice care erau foarte scumpe - 1.000 de lei sau chiar mai mult – erau primite gratuit și apoi vândute mai scump. Profitul ajungea la medici și la farmaciști. Procurorii au 13 mandate de aducere. La acțiune participă 100 de polițiști de la Poliția Capitalei. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul SRI. ____ UPDATE:

Conform Poliției Române, este anchetată comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

"Dosarul penal aflat în instrumentarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează întocmirea de reţete false în domeniile oncologic şi hematologic care au fost decontate prin CASMB", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

a farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale. Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

La Institutul Oncologic din București perchezițiile au început la ora 6 dimineața. Șapte medici de aici au emise mandate de aducere pe numele lor si sunt anchetați. Surse judiciare citate de B1 TV spun că anchetatorii au descoperit mii de acte de identitate false folosite pentru rețete prin care s-a fraudat sistemul de asigurări de sănătate.

Surse judiciare susțin că mascații au găsit sume foarte mari în casa unui medic și la domiciliul unei farmaciste. Medicul avea acasă 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Cinci procurori sunt la Poliția Capitalei, unde vor avea loc audierilor celor 13 suspecți pe numele cărora s-au emis mandate de aducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.