Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performanță uriașă pentru echipa masculină de tenis a României: Victoria în fața Portugaliei o duce în lupta pentru faza finală a Cupei Davis

prosport.ro
romania cupa davis

Echipa masculină de tenis a României a învins formaţia Portugaliei, scor 3-1, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce Marius Copil a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-4 în faţa lui Joao Sousa, duminică, în Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca, transmite Agerpres.

România, echipă care nu are niciun jucător în top 200 ATP la simplu, va lupta acum pentru calificarea la turneul final al competiţiei, o performanţă remarcabilă.

Copil a contribuit la toate cele trei puncte ale României, cu două victorii la simplu şi una la dublu, alături de Horia Tecău.

Marius Copil, care venea cu un moral foarte bun, după victoria de la dublu, a început foarte bine meciul cu Joao Sousa şi a condus cu 3-0, păstrându-şi avantajul până la finalul primului set, câştigat cu 6-3. În actul secund, echilibrul s-a rupt la 2-2, când Copil a început să greşească tot mai mult, iar lusitanul a profitat, impunându-se cu 6-2. În setul decisiv, arădeanul s-a menţinut în meci, iar la 3-3 a profitat de câteva erori ale portughezului, una uriaşă la minge de break, reuşind să câştige contra serviciului (4-3). Copil a reuşit să îşi facă apoi serviciul de două ori şi să câştige cu 6-4.

Marius Copil a încheiat cu 10 aşi (3 duble greşeli), iar Joao Sousa a avut 6 (4 duble greşeli), lusitanul având un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (74%-70%), iar românul la al doilea (66%-57%). Numărul total de puncte a fost egal, 75-75.

Copil şi Sousa erau la egalitate, 2-2, în meciurile directe, românul câştigând ultimele două confruntări, în 2014 şi 2016.

Sâmbătă, în primul meci de simplu, Joao Sousa (32 ani, 150 ATP) l-a învins pe Filip Cristian Jianu (20 ani, 317 ATP) cu 6-3, 7-5, iar în al doilea, Marius Copil (31 ani, 250 ATP) a dispus cu 6-4, 6-3 de Gastao Elias (30 ani, 215 ATP).

Duminică, în meciul de dublu, perechea Marius Copil/Horia Tecău a învins cuplul Nuno Borges/Joao Sousa cu 6-4, 6-3.

Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu (antrenor Andrei Mlendea), au mai făcut parte Nicholas David Ionel (18 ani, 440 ATP) şi Nicolae Frunză (23 ani, 631 ATP), iar în echipa Portugaliei, al cărei căpitan e Rui Machado, s-a mai aflat Frederico Ferreira Silva (26 ani, 184 ATP).

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1. Lusitanii au câştigat în 1988, la Timişoara, cu 3-2, în primul tur al Grupei I a Europei, iar România s-a impus cu acelaşi scor în 1995, la Estoril, în primul tur al Grupei I din zona Europa-Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.