Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performantul sistem medical din Germania se confruntă cu o criză fără precedent

Europa FM
doctor medic spital

Medicii de terapie intensivă din Germania au avertizat că secţiile de pediatrie din spitale din ţară se apropie de o criză, în parte din cauza creşterii numărului cazurilor de infecţii respiratorii la sugari, conform The Guardian.

Asociaţia de terapie intensivă DIVI a declarat că această creştere sezonieră a numărului cazurilor de infectare cu virusul sinciţial respirator şi lipsa de asistente provoacă o „situaţie catastrofală” în spitale, informează News.ro.

VSR este un virus comun, foarte contagios, care infectează aproape toţi bebeluşii şi copiii mici până la vârsta de doi ani, dintre care unii se pot îmbolnăvi grav. Experţii spun că relaxarea restricţiilor pandemiei de coronavirus înseamnă că VSR afectează un număr mai mare de bebeluşi şi copii, ale căror sisteme imunitare nu sunt pregătite pentru a-i face faţă.

Numărul cazurilor de VSR şi alte boli respiratorii a crescut şi în Marea Britanie şi în SUA, care suferă, de asemenea, de o penurie de antivirale şi antibiotice.

În Germania, medicii din spitale sunt nevoiţi să ia decizii dificile cu privire la copiii cărora trebuie să le atribuie paturi de terapie intensivă, care sunt în număr limitat. În unele cazuri, copiii cu VSR sau cu alte afecţiuni grave sunt transferaţi la spitale din alte zone din Germania, unde sunt paturi disponibile.

DIVI afirmă că un sondaj recent a indicat existenţa a mai puţin de 100 de paturi pediatrice gratuite la nivel naţional şi că situaţia s-ar putea agrava.

„Dacă previziunile sunt corecte, atunci lucrurile se vor acutiza semnificativ în următoarele zile şi săptămâni”, a declarat Sebastian Brenner, şeful unităţii de terapie intensivă pediatrică de la spitalul universitar Dresda.

„Vedem asta în Franţa, de exemplu, şi în Elveţia. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci vor exista blocaje atunci când vine vorba de tratament”, a avertizat el.

Alţii au avertizat că, în anumite cazuri, medicii deja nu puteau oferi asistenţa de urgenţă de care au nevoie unii copii.

„Situaţia este atât de precară încât ajungem să spunem că mor copiii pentru că nu îi mai putem trata”, a declarat dr. Michael Sasse, şeful terapiei intensive pediatrice la spitalul universitar MHH din Hanovra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.