Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol de explozie în Frankfurt: 12.800 de persoane evacuate; a fost descoperită o bombă din al Doilea Război Mondial

bomba

Aproximativ 12.800 de persoane au fost evacuate, duminică, la Frankfurt, pentru a se putea dezamorsa o bombă britanică de 500 de kilograme, datând din al Doilea Război Mondial, au anunţat autorităţile germane, potrivit AFP, informează News.ro.

Bomba a fost descoperită pe un şantier din cartierul Gallus şi zona a fost eliberată pe o rază de 700 de metri din cauza pagubelor care ar fi putut fi provocate de bombă.

La ora locală 15.35, pompierii din Frankfurt au anunţat că bomba a fost dezamorsată cu succes: “Respiră, Frankfurt! Bomba din cel de-al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată cu succes. Barierele din zona de risc sunt ridicate. Mulţumim, Frankfurt! Mulţumim tuturor celor implicaţi!”.

La 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania încă există bombe care nu au explodat şi care sunt găsite în timpul lucrărilor de construcţie. În acest an au fost dezamorsate şapte bombe descoperite în timpul lucrărilor de construcţie a primei fabrici Tesla din Europa, în apropiere de Berlin. Alte bombe s-au găsit în acest an la Koln şi Dortmund.

Citește si: Noua lege electorală i-a indus în eroare pe români: alegător sancționat după ce a sunat la 112 să reclame că nu este lăsat să voteze

În 2017, 65.000 de oameni au fost evacuaţi la Frankfurt după descoperirea unei bombe de 1,4 tone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.