Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol de incendiu la biserică în seara de Înviere! Pompieriii sunt în alertă: nereguli descoperite la lăcașurile de cult

basilica.ro
biserica veche romaneasca transcarpatia

Pompierii din Vaslui au verificat, înaintea sărbătorilor pascale, bisericile și mănăstirile unde sunt aşteaptați mulţi oameni. Au găsit instalații electrice improvizate, paratrăsnete neconforme sau lipsa accesului pentru autospeciale, în caz de incendiu, informează Mediafax.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au verificat bisericile din județ pentru prevenirea unor situații de urgență, astfel încât slujbele religioase din perioada Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în siguranţă.

Pompierii au verificat măsurile de apărare împotriva incendiilor, limitarea accesului credincioşilor în lăcaşurile de cult, mijloacele iniţiale de intervenție şi instruirea personalului pentru cunoaşterea modului de funcţionare a stingătoarelor, posibilităţile de alimentare cu apă în caz de incendiu și modalităţile de alertare operativă a forţelor de intervenţie.

Au fost controlate Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului" din localitatea Alexandru Vlahuță, Mănăstirea „Ștefan cel Mare și Sfânt" de pe Movila lui Burcel, Mănăstirea „Dimitrie Cantemir" din localitatea Grumezoaia, Mănăstirea „Schimbarea la față" din municipiul Huși și Complexul ecleziastic „Sfântul Ioan" din municipiul Vaslui.

Pricipalele nereguli au fost instalațiile electrice exploatate cu defecțiuni și improvizații, precum și stingătoare neverificate. La unele biserici nu era asigurat accesul autospecialelor și a fost semnalată exploatarea unor paratrăsnete fără respectarea reglementărilor, precum și existența unor biserici care aveau uși cu deschidere spre interior.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

A fost asigurată asistența tehnică pentru șase obiective de cult și au fost efectuate exerciții de primă intervenție și evacuare cu personalul din lăcașele de cult.

Pompierii au trimis recomandări către Episcopia Hușilor și către autoritățile locale referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor care trebuie respectate premergător, pe timpul și la finalul slujbelor religioase, adunări la care este preconizată o afluență mare de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.