Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol nuclear: Centrala de la Zaporojie ar putea fi închisă

Digi24
Zaporojie

Autoritățile ucrainene iau în considerare închiderea centralei nucleare de la Zaporojia, anunță inspectorul șef pentru securitatea nucleară din Ucraina, potrivit CNN.

Ucraina ia în considerare închiderea centralei nucleare din Zaporojia din cauza deteriorării situației de securitate, a declarat Oleh Korikov, inspectorul șef de stat pentru securitatea nucleară și radiologică din Ucraina.

„Dacă apar condiții care necesită închiderea, centrala și unitatea de putere nr. 6 vor fi închise. Deteriorarea continuă a situației, lipsa prelungită a alimentării cu energie electrică de la o sursă externă de electricitate ne vor forța să desfășurăm generatoare diesel de rezervă, și este extrem de dificil de făcut aprovizionarea cu motorină în timpul războiului", a explicat, miercuri, Korikov.

Inspectorul a mai spus că menținerea în funcțiune a generatoarelor diesel nu este posibilă.

„Este nevoie de patru rezervoare uriașe de motorină pe zi. Potențial, ne putem trezi în situația de a nu mai avea motorină; aceasta poate da naștere unui accident, care să afecteze zona activă a reactoarelor și să elibereze produse radioactive în mediul înconjurător. Aceasta nu va afecta doar teritoriul Ucrainei, ci va produce și efecte transfrontaliere", a adăugat Korikov.

În prezent, centrala nucleară „generează electricitate și o folosește pentru propriile nevoi" printr-un proces numit „islanding". Ca urmare, centrala, deși este deconectată de la o rețea electrică, își folosește propria energie pentru a alimenta sistemele de răcire, potrivit lui Korikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.