Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolele prafului Saharian: Piesa auto care ar putea fi afectată

facebook.com
masina praf saharian

Praful provenit din Sahara constituie o amenințare semnificativă pentru buna funcționare și integritatea unei mașini. Deși la început poate părea inofensiv, aceste particule fine, transportate de vânturile puternice din deșerturile africane, pot pătrunde în diverse componente ale vehiculului și pot cauza deteriorări grave.

Particulele de praf de origine sahariană ajunse în România la sfârşitul lunii martie se vor menţine în aer, în primele două zile ale lunii aprilie. Meteorologii anunţă că începând cu noaptea de luni spre marţi, în unele zone unde va ploua, se vor observa depuneri de praf.

„La finalul lunii martie circulaţia predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menţine particule de praf deasupra teritoriului României”, anunţă, luni Administraţia Naţională de Meteorologie.

Săptămâna trecută a fost anunţată pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.

Cum afectează praful saharian buna funcționare a mașinii tale

Praful saharian poate afecta negativ aspectul estetic al mașinii, acoperind-o cu un strat fin de murdărie de culoare maronie, care poate fi dificil de îndepărtat și poate deteriora suprafața vopselei. În timp, această acumulare de particule fine poate duce la apariția unor zgârieturi sau pete pe caroserie, care pot afecta aspectul general al vehiculului și, implicit, valoarea sa.

În plus, praful saharian poate afecta și vizibilitatea șoferului, acoperind parbrizul și geamurile laterale cu un strat de murdărie, ceea ce poate pune în pericol siguranța și confortul conducătorilor auto.

Mai mult, impactul negativ al prafului saharian asupra mașinii poate fi resimțit în diverse moduri, de la deteriorarea sistemului de filtrare și lubrifiere, până la blocarea sau alterarea funcționalității altor piese mecanice importante.

Unul dintre aspectele ce merită luat în considerare este impactul pe care praful saharian îl poate avea asupra filtrului de aer al mașinii. Acesta are rolul de a filtra aerul care ajunge la motor, împiedicând intrarea impurităților care ar putea afecta performanța și durabilitatea acestuia. Dacă acest filtru devine blocat sau înfundat de particulele fine de praf, fluxul de aer va fi restricționat, iar motorul va funcționa necorespunzător, pierzând din putere și eficiență, potrivit realitatea.net.

Dacă filtrul de aer din habitaclu nu a fost schimbat de ceva timp, acesta trebuie inspectat și înlocuit dacă este necesar. Pentru că, dacă a fost deja încărcat și acum a fost expus și la nisip, acesta este plin de impurități și trebuie înlocuit. În caz contrar, acesta se va împrăștia în habitaclu.

În plus, praful saharian poate pătrunde și în sistemul de lubrifiere al mașinii, afectând calitatea uleiului și deteriorând componentele interioare ale motorului. Particulele fine de praf se pot amesteca cu uleiul, creând un amestec nociv care poate duce la uzura prematură a pieselor și, implicit, la apariția unor probleme de funcționare a motorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.